Proje ile ilgili çalışma dökümanlarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://www.mediafire.com/download/78xnbdb0r50578x/LocalAct.part1.rar
http://www.mediafire.com/download/p61h66ueh6gzm6b/LocalAct.part2.rar
Oyunlar Sözlüğümüzü İndirmek İçin Aşağıdaki Linke Tıklayın
http://www.mediafire.com/download/wfwecwotc4e1erl/DICTIONARY.rar
Projemiz engelli bireylere ahşap oyunlar yoluyla basit derecede İngilizce öğretimini hedeflemektedir. Proje koordinatörümüz Litvanya´dan GODA CENTER,ortaklarımız Türkiye Mersin Akdeniz Halk Eğitimi Merkezi,İngiltere´den Kairos Europe ve İtalya´dan Prometeo´dur. İlk proje toplantımız İtalya´nın Avezzano kentinde 08-12 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantı ülke katılımcıları kendi kurum tanıtımları yaptıktan sonra,proje görev dağılımı yapıldı. Buna göre
İtalya 2 ahşap oyun tasarlayacak ve proje sonunda oyunların sözlüğünü hazırlayacak
Türkiye 2 ahşap oyun hazırlayacak ve proje sürecini değerlendiren anket çalışması yapıp analizlerini sunacak
İngiltere 1 ahşap oyun tasarlayacak ve İngilizce öğretim yöntemleri seminerleri verecek
Litvanya 2 oyun tasarlayacak ve final raporunu dolduracak ve her ülke kendi bünyesinde engelli bireylere veya onlarla çalışan öğretmenlere İngilizce kurslar verecek.
Kurum proje ekibimiz İtalya´da engelli okulları ziyaret ederek orada yürütülen eğitsel faaliyetleri gözlemleyerek yurda dönüş yaptı.
Projemizin ikinci toplantısı 27-30 Mart 2012 tarihlerinde İngiltere´nin Londra kentinde yapıldı. Akdeniz Halk Eğitimi Merkezi olarak ortak ülkelerin başkentleri,bayrak renkleri,para birimleri, ünlü kişileri ve yiyecekleri hakkında bilgi sağlayan oyunumuz Londra´daki toplantıda büyük ilgi gördü. Bütün ülkeler ürettikleri ahşap oyunların tanıtımını yaptıktan sonra proje irtibat kişisi Osman BEŞKARDEŞ proje sürecini değerlendirmeyi hedefleyen anket taslağının sunumunu yaptı. İngiltere´den öğretmen David KING İngilizce öğretimi hakkında yöntem ve teknikler semineri verdi. Toplantıların öğleden sonraki kısmında Londra´daki engelli okulları ziyaret edildi,yürütülen çalışmalar yerinde izlendi ve soru cevap şeklinde fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar bir sonraki toplantının olacağı Türkiye görüşmek üzere birbirlerine veda ettiler.
Projemizin üçüncüsü toplantısına kurumumuz ev sahipliği yaptı.09-13 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleşen toplantıda ülkeler ürettikleri ikinci younlarını tanıttılar. İngiltere katılımcılarından David KING İngilizce öğretim yöntem ve teknikleri üzerine seminerine devam ederken,İtalya katılımcıları tasarlayacakları oyunlşar sözlüğü hakkında bilgi verdiler. Kurumumuzun hazırladığı anket soruları üzerinde fikir birliğine varılırken, Mersin´de Rifat Argün Otistik Çocuk Eğitimi Merkezi, İZEM Rehabilitasyon Merkezi ve Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Merkezi ziyaret edildi.
Son toplantımız 14-17 Mayıs 2013 tarihlerinde Litvanya´nın Siualia kentinde gerçekleşti. Kurumumuz İngilizce Öğretmeni Osman BEŞKARDEŞ proje değerlendirmesini içeren anket analiz sonuçlarının sunumunu yaptı. İngiltere İngilizce öğretim yöntem teknikleri üzerine sunumuna devam ederken, tüm kurumlar proje sürecini değerlendiren sunumlarını sergilediler. İtalya hazırladıkları oyunlar sözlüğün bir örneğini katılımcılara sundu. Ev sahibi kuruluş GODA CENTER proje ortaklarına çok güzel süprizler hazırladılar. Tüm oyunların bütün öğrenciler ve katılımcılar tarafından oynandığı bir şampiyona düzenlendi,tüm katılımcılar keyifle üretilen oyunlara iştirak ederek oyun sonunda kazanan herkes olduğu için tasarladıkları seramik madalyalar katılımcılara hediye edildi. Kültürel gezilerin de yer aldığı son toplantımızda başka projelerde buluşmak üzere proje ortakları vedalaşarak ülkelerine döndü.